divendres, 11 de gener del 2008

EL COGNOM FULLEDA A CATALUNYA

Idescat: el cognom Fulleda a Catalunya

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon any nou a tothoooom!
A la Segarra no hi tenim cap Fulleda de cognom, però és l'excusa per afegir un comentari al blog.
Ja que esteu una mica ensopits aquests dies, voldria proposar que diguéssiu pobles bonics de Catalunya. Pobles d'aquells guapos, guapos, dignes de visitar un diumenge d'aquells que no tens res més a fer.

Jo proposo: RUPIT, MONTFALCÓ MURALLAT (La Segarra) i CANEJAN (Vall d'Aran).

Va, que tinc ganes de fer sortides!

Anònim ha dit...

BE, JO PROPOSSO UN POBLE DEL QUE JA NO EN QUEDEN , ES DIU "ASTAON", ES AL PALLARS SOBIRA, AL FINAL D'UNA CARRETERA QUE NO PORTA ENLLOC I SI VA DESDE RIBERA DE CARDOS, AL SEU VOLTANT N'HI HAN D'ALTRES MOLT BONICS, PERO AQUEST ES COM EREN ELS POBLES DE MUNTANYA ABANS, ELS CARRERS ESTAN MAJORITARIAMENT EMPEDRATS O NO, ES UN RETROBAMENT COM EREN MOLT POBLES ABANS, SENSE COTXES I AMB LES VAQUES PASEJANTE PEL POBLE I ABEURANT AL COM, TAMBE CAL VISITAR L'ESGLESIA DE SANTA EULALIA D'ASTAON (ROMANICA) UNA MICA ATROPELLADA, PERO EL VIATGE S'HO VAL.

Anònim ha dit...

Jo us proposo Fulleda, pels diumenges i tots els altres dies de la setmana!!!!

Anònim ha dit...

Quina casualitat!
vaig estar treballant a Ribera de Cardós un temps i vaig visitar Estaon i els altres pobles de la vora. Realment una zona fantàstica!

Jo també us proposo que visiteu aquest poble.

Anònim ha dit...

Jo proposo Senant, encara que no te res de l'altre mon a 25 minuts passant per la serra hi ha Fulleda que sempre està de bon veure, fins hi tot de nit.

aiiiiii! si tinguessim riu!!!.

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Imatges

CANEJAN: la pujada de Canejan és dura, diuen que si vols saber els pobles que hi ha a la Val d'Aran (cap allà a una trentena) has de comptar els tombs que té la pujada des de Pontaut fins dalt al poble. Però l'esforç, relatiu amb cotxe, s'ho val. Tanmateix, i dins del mateix terme, potser m'estimo més Sant Joan de Toran, minúscul i gairebé deshabitat, encara que ara hi proliferen les segones residències.

RUPIT: té un pont sobre el riu d'aquells que es belluguen no gaire apte per gent amb vertigen. Els seus carrer tenen perfum dels embotits típics de la zona o a mi m'ho sembla.

MONTFALCÓ MURALLAT: una meravella, un niu d'àligues on les parets de les cases fan de muralla i una única porta d'accés. Semblant a Ratera, també a la Segarra, encara que Ratera per la seva situació planera és molt menys espectacular.
D'aquest poble era el Guerxo de Ratera, un cap carlí que va morir a Senan quan va ser atacat per l'exèrcit liberal que venia pel camí de Fulleda (de què em sona aquest nom?).

Anònim ha dit...

Visita a Senan... Està bé, molt bonic i tranquil. I la campana que hi falta?

Pel camí vam parar a veure els molins de prop. Quina sensació més desagradable. Són monstruosament gegants. Això és un delicte contra natura.

Anònim ha dit...

molt be, pim pam pum. Potser aviat et podrem donar la nacionalitat fulledenca.
TGDA.

Anònim ha dit...

Vaig veure que a Senan abans hi havia un forn de vidre...
Té cap relació amb el forn de vidre de Fulleda?

Anònim ha dit...

ETAF, anònim...

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

El dos forns del vidre van funcionar durant una part del segle XVIII i XIX. Com documenta el llibre 'Senan' d'Ernestina Vallverdú, alguns dels vidriers del seu poble eren fills de Fulleda (Vives, Besora), a la qual cosa podem afegir que també succeïa a l'inrevés. A l'entrada 'Fulleda' a la Wikipedia dels enllaços es pot trobar un parell d'articles de Montse Arbós sobre el forn del vidre fulledenc.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies!