dijous, 14 de febrer del 2008

INFORMACIÓ DEL SETMANARI DIRECTA

DONES CONTRA UN MACROPARC EÒLIC


L’empresa Acciona Energía, amb l’acord de l’antic consistori de Fulleda (2005-06), va decidir posar en marxa un macroprojecte d’energia eòlica, en concret quatre parcs. Un dels espais afectats era la serra del Tallat, un indret d’alt interès natural per les Garrigues: “A nivell de resistència van ser les dones del poble –l’Associació de Dones Marinada de Fulleda” les que la van iniciar i les que van fer diferents accions amb altres agents del territori”, informa l’extècnic de polítiques de gènere de la comarca. La secretària de l’associació explica que les dones de l’associació fa prop de tres anys que, quan van assabentar-se del projecte, van voler informar-se i, sense pretendre-ho, van crear un espai de debat que en aquells moments no existia al poble. És una associació de dones joves i grans que compta amb més de 50 sòcies en un municipi de poc més de 100 habitants.

“Aquest blog s’inicia per denuncia la creació d’un macroparc d’energia eòlica que destruirà el paisatge, la flora i la fauna tradicional del poble de Fulleda (Garrigues). No es tracta d’anar en contra de les noves fonts d’energia sinó de la seva imposició sense debat i en concentracions que són absolutament contràries al sentit comú i a les necessitats de la zona on s’instal·len”. Així és com s’inicia el bloc impulsat contra el projecte del parc eòlic. A pesar dels esforços que s’han dut a terme, amb els quals es va aconseguir la retirada d’un projecte i un canvi de govern municipal, el macroparc eòlic està en construcció.
+INFO: fulleda.blogspot.com

directa, setmanari de comunicació
núm 80, 6-02-2008, pàg. 4

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Els és difícil desvincular les coses, i entenc que des de fora tot sembli el mateix, però l'Associació de dones Marinada de Fulleda, no va encapçalar cap "lluita contra els parcs eòlics". Sí algunes de les seves sòcies, però no l'Associació com a entitat.
Crec que ho hem de deixar clar.
Tresorera de l'Associació

Anònim ha dit...

A nivell de resistència van ser les dones del poble –l’Associació de Dones Marinada de Fulleda” les que la van iniciar i les que van fer diferents accions amb altres agents del territori”, informa l’extècnic de polítiques de gènere de la comarca.

Si que va ser xulo aquest tècnic no??? Abans de dir una cosa que se n’assabenti, no creieu??? Au ja estem dins el sac!!!

Anònim ha dit...

Que quedi clar que la secretària de l'associació va dir i repetir que en nom de l'associació l'únic que es va fer és organitzar una xerrada per la Setmana Cultural convidant una plataforma anti-parcs eòlics i a Acciona, que no s'hi va avenir.

Si d'això se'n vol extreure que va obrir la porta al debat, potser hi estaria d'acord, però no com a únic factor.

Anònim ha dit...

Crec que la fama de "guerreres" ens precedeix i fins i tot ens adjudiquen mèrits d'altres.

Sabent d'on va sortir el comentari, moltes de vosaltres ho entendreu.