dilluns, 30 de juny del 2008

CENTRE D'INTERPRETACIÓ DE LES GARRIGUES


Anar per a un fulledenc al Centre d'Interpretació de les Garrigues és tenir un disgust, com si no en tinguéssim prou amb el futbol! Resulta que només entrar una veu en off et va explicant coses de la comarca que s'haurien de projectar sobre una serie de pantalletes que baixen del sostre, però, oh, meravelles!, en realitat no apareix res. Això podria disculpar-se per una errada tècnica puntual, però resulta que la noia de la taquilla ens comenta després que aquest fet ja es va produir la setmana passada... i tot continua igual, sense arreglar-se ni, com a mínim, sense una advertència inicial!

Després en una altra pantalla es van projectant imatges, acompanyades d'explicacions dels diferents pobles de les Garrigues, per ordre alfabètic. Però, nova meravella, Fulleda ni d'altres pobles (l'Albagés, Puiggròs, els Omellons -ja ho sap el senyor Català!?-, els Torms, el Soleràs...) no apareixen enlloc. Queden, això sí, relegats a simples fotos a la paret amb una mica d'explicació oral. No s'acaba d'entendre el perquè, ni de les inclusions ni de les exclusions... EXIGIM, NO CAL DIR-HO, LA IMMEDIATA RECTIFICACIÓ DEL CONSELL COMARCAL!!!

Després hi ha també un mapa amb els diferents pobles de la comarca amb símbols del que es pot trobar en cada localitat. Aquí el desori és considerable. Un exemple: després d'haver-nos explicat que les esglésies romàniques de les Garrigues eren la de Vinaixa -la principal- i la de Fulleda (no recordo si esmenta la vella de Granyena, que és obligatòria), si cerques Fulleda no apareix al costat el símbol d'església romànica però sí a Vinaixa. Un altre exemple: hi ha pobles que només tenen el símbol de zona oleícola, com els Torms (gran cosa!, però no hi ha en aquesta població l'únic exemple d'escoles fetes per la Mancomunitat de tot Catalunya? Doncs, marquem-ho d'alguna manera!). I, potser, per comptes de marcar només la zona productora d'oli, gairebé tota la comarca, també ho hauríem pogut fer amb la de vi (i la de la fruita, si convé). La comarca és plural!!!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

talment d' acord, pero jo pregunto com podem forçar per que facin les rectificacions pertinents? els hi enviem mails?? que surti als diaris, si es que no son comprats?
Vinga fulledencs/enques, que no tot a de ser xirinola, pensem , pensem....

Anònim ha dit...

encara hem de pensar més....jo amb la pintura de la casa ja no dóno més de si....
petons

Anònim ha dit...

Òstia segur que ... lila quedarà bé
Ai, em sembla que m'he colat ara no toca això, no?!!!

Anònim ha dit...

Doncs jo proposo al nostre blogger que faci arribar aquest mateix escrit (diguem-ne queixa, suggeriment, oferiment, etc.) al mateix president del Consell Comarcal i que aquest ordeni (recomani, delegui, instrueixi) el que faci falta per esmenar els errors.

I si els falta assessorament, que es preguntin qui els ho ha dit ...

Anònim ha dit...

Jo penso el mateix, s'ha d'anar al gra. Per carta o en persona, això se li ha de comunicar al Presi.

Ah!, i ara es porta pintar una de les parets d'un color impactant, que contrasti amb la resta. O també queda bé empaperar una de les parets mentre la resta queden pintades en contrast.

Tot són gustos, eixerida.

Anònim ha dit...

Bé, alguna cosa s'haurà de fer... però amb aquesta calor!!!

A veure si ho llegeix algun lat càrrec del Consell i hi posa solució... és per no haver d'emprenyar-me de veritat...