dijous, 17 de desembre del 2009

CONTAMINACIÓ PER GASOIL




Avui, la notícia de la contaminació per gasoli de diverses fonts de Fulleda sortia als diaris Bon Dia i Segre de Lleida.
I també a La Malla com ens indica un amable lector en un comentari d'aquesta mateixa notícia:


Una fuita de gasoil obliga a tancar una font a Fulleda
L'origen del vessament és la perforació d'una canonada que podria haver estat causada per uns lladres de combustible

XN

Opcions article
Clica aquí per escoltarOpcions enllaços externsTècnics contractats per l'empresa distribuïdora d'hidrocarburs CLH i de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han estat recollint dades aquest dijous sobre la fuita de gasoil que ha obligat a tancar una font a la localitat de Fulleda (Les Garrigues). La pèrdua, originada en l'oleoducte entre Barcelona i Saragossa al seu pas per Tarrés, ha estat causada per una perforació en la canonada presumptament perpetrada per uns lladres de gasoil.

Notícies relacionades
Advertència de la UE a Espanya perquè millori els plans d’emergència química
[17/10/2007]
--------------------------------------------------------------------------------

Un cop determinada l'afectació en les aigües subterrànies, l'empresa presentarà a l'ACA el pla de restitució del medi afectat que ja està elaborant. El cas es remunta al passat 7 de desembre, quan els treballadors de l'empresa distribuïdora de combustible van detectar la fuita i la posterior arribada del vessament a la font del Salat de Fulleda.

L'Ajuntament va decidir precintar el brollador d'aigua mentre s'encarregava als tècnics que prenguessin mostres de tres o quatre pous destinats a l'ús de reg a la zona. Els veïns estan a l'espera que el consistori els doni més informació però estan tranquils perquè la fuita no ha afectat l'aigua de boca.

De moment es desconeix l'abast del vessament i la quantitat de litres abocats. En una altra font assecada també s'han trobat restes de gasoil.


http://www.lamalla.cat/infolocal/lleida/article?id=319147