divendres, 18 de desembre del 2009

EL DIARI SEGRE TORNA A INFORMAR AVUI DE LA CONTAMINACIÓ PER GASOIL DE LES AIGÜES SUBTERRÀNIES DE FULLEDA


Cliqueu per ampliar la foto


x.s.
r. ramírez / h. culleré lleida

La Font d'en Salat, a Fulleda, brolla aigua amb gasoil. És la conseqüència d'una fuita detectada el passat dia 7 de desembre a l'oleoducte entre Barcelona i Saragossa al seu pas per aquesta localitat de les Garrigues. En aquesta data, l'empresa distribuïdora d'hidrocarburs CLH va comunicar a l'ajuntament que havien detectat una ruptura a la conducció i que una quantitat indeterminada de gasoil s'havia filtrat al subsòl. La companyia va atribuir aquesta incidència a un intent de robatori, segons van confirmar fonts municipals i de la Generalitat.
L'alcaldessa, Neus Arbós, va indicar que el consistori ha precintat la font i que denunciarà aquests fets en els pròxims dies davant dels Mossos d'Esquadra. Per la seua part, tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) hi han dut a terme anàlisis en els últims dies per determinar l'abast del vessament i possibles danys mediambientals. Fonts municipals van confirmar que, arran d'aquestes anàlisis, també s'ha detectat combustible a les aigües d'una altra antiga font de la localitat, actualment en desús. Paral•lelament, tècnics de l'empresa distribuïdora de gasoil han reparat la fuita i han dut a terme prospeccions al terra per establir la profunditat que han assolit les filtracions.


http://segre.com/nc/noticies/detall-de-la-noticia/article/perforen-un-oleoducte-per-robar-gasoil-i-contaminen-aigua-a-fulleda/199/