dimarts, 16 de febrer del 2010

REUNIÓ A FULLEDA ENTRE L'ARQUEBISBAT DE TARRAGONA I LA GENERALITAT SOBRE L'ESTAT DE LES ESGLÉSIES DE LA ZONA


L'arquebisbat de Tarragona i la Generalitat arranjaran esglésies de l'Urgell i les Garrigues

Les Garrigues - Societat
Escrit per Bondia.cat
Dimarts 16, Febrer de 2010 07:30


L'arquebisbat de Tarragona i la delegació del Govern a Lleida han anunciat que es reuniran per analitzar l'estat de conservació dels diferents elements del patrimoni de la diòcesi en les seves parròquies incloses a la demarcació de Lleida -a l'Urgell i a les Garrigues.



De la mateixa manera, aquesta propera trobada servirà per elaborar un llistat de casos que requereixin una actuació urgent de rehabilitació. La reunió tindrà lloc a Fulleda (Garrigues), municipi on l'església es troba en un estat de conservació deficient. Aquest és el compromís a què han arribat aquest dilluns l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, en el transcurs de la trobada mantinguda a la seu de l'arquebisbat.



L'arxiprestat de l'Urgell-Garrigues, que forma part de l'arquebisbat de Tarragona, comprèn 24 parròquies que es troben en comarques de Lleida. Alguns edificis del patrimoni de la diòcesi pertanyents a aquestes dues comarques presenten segons els seus ajuntaments un estat deficient que necessita una reparació el més aviat possible. És el cas, entre d'altres, de les esglésies de Fulleda (Garrigues) o Sant Martí de Maldà (Urgell).



La reunió, per la qual encara no hi ha data, aplegarà a Fulleda representants de la Generalitat i de la diòcesi de Tarragona, amb la previsió que també hi participi l'Institut d'Estudis Ilerdencs. La trobada ha de servir per establir algun tipus de planificació tècnica i econòmica de les actuacions que s'estableixin com a prioritàries.



http://www.bondia.cat/component/content/article/87-societat/8999-larquebisbat-de-tarragona-i-la-generalitat-colmlaboraran-en-larranjament-desglesies-de-lurgell-i-les-garrigues