divendres, 27 d’abril del 2012

IMPORTANT: NEIX EL 'FÒRUM GARRIGUES' AMB PRESÈNCIA FULLEDENCA!

Iniciativa a les Garrigues per definir el model de comarca



Es presenta el nou col·lectiu “Fòrum Garrigues”, que vol engegar un procés participatiu per consensuar qüestions clau per a aquest territori.





El dissabte 5 de maig, a Cervià de les Garrigues, tindrà lloc la sessió inicial, amb una jornada sobre comunicacions i transport públic.





Davant la manca de definició i consens sobre el model de desenvolupament de la comarca de les Garrigues, unes 40 persones provinents d’una desena de municipis i implicades en el teixit associatiu local han decidit posar fil a l’agulla i encetar un procés participatiu sobre diversos temes clau per a aquest territori i que ha de concloure amb un seguit de posicionaments que poden orientar les accions de governants i ciutadans en general en aquest sentit.



La jornada de presentació d’aquesta iniciativa tindrà lloc el dissabte 5 de maig, a Cervià de les Garrigues, i se centrarà en la xarxa viària, les comunicacions i el transport públic a la comarca.



Els assumptes a tractar s’han classificat en 5 grans eixos (Mobilitat i transport, Economia, Medi Ambient, Assumptes socials i Política i participació). Per treballar cada un d’ells, s’organitzaran diverses jornades participatives, en què hi està tothom convidat i que es vol que siguin el màxim de plurals possibles, a diferents municipis de les Garrigues i de les quals n’han de sorgir unes conclusions. El conjunt de conclusions de tots els temes, aplegades en un document, serà el que conformarà la base del que hauria de ser el model de comarca cap on tots plegats hauríem d’avançar. Està previst que tot el procés duri entre un any i mig i dos anys.



D’aquesta manera, aquest col·lectiu vol recuperar la implicació de la ciutadania en els assumptes col·lectius, portar el debat al carrer i evitar així que les decisions sobre el devenir dels nostres municipis i comarca depengui exclusivament dels equips de govern. Cal que la població es pregunti cap on vol progressar i de quina manera. Només un model consensuat i compartit pel conjunt de ciutadans, fruit de la reflexió i el debat col·lectius, pot ser la garantia de la qualitat de vida i qualitat democràtica a què aspirem.





PRESENTACIÓ “FÒRUM GARRIGUES” I 1a JORNADA· Dia: dissabte 5 de maig de 2012.· Hora: de 17h a 20h.· Població: Cervià de les Garrigues.· Lloc: Sala del cinema.




Les Garrigues, 25 d’abril de 2012.

2 comentaris:

Garriguenc ha dit...

A la comarca, es necessitava un grup de gent, per definir, amb claretat, quines necessitats tenim i quin model tenim que seguir per un futur. També dir que estem molt orgullossos de la presència Fulledenca.

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Sempre que puguem: al costat de la comarca.

Fem poble i comarca per fer país, i fem país perquè sigui lliure!!!