BARRA DE VÍDEO DE FULLEDA

Loading...

divendres, 24 de març de 2017

VÍDEO RESUM DE LA 1a MARXA HEROICA DE #FULLEDA
El 5 de març es va celebrar la 1ª Marxa Heroica, reviu i comparteix amb nosaltres aquell dia amb aquest vídeo. L’èxit de la Marxa va ser gràcies a tots vosaltres. Vàreu participar a la Marxa envoltats d’amics i de paisatges naturals que posseeix Fulleda. Troba’t i reenvia el vídeo a totes aquelles persones que vulguis que recordin aquell dia tan divertit que vau compartir junts.

dijous, 16 de març de 2017

RECTORS BALLADORS DE #FULLEDA, TARRÉS I BLANCAFORT (1450)"Ítem dixerunt que han vist ballar lo rector de Fulleda e lo rector de Terrés e lo rector de Blanchafort."

En la visita pastoral de l'any 1450 a la parròquia de Fulleda i properes ens trobem amb notícies curioses sobre els capellans d'aquests llocs. Així, en la mostra documental que us posem aquí, sabem que els rectors de Fulleda, Tarrés i Blancafort eren aficionats al ball en llocs públics. Tanmateix, n'hi havia de més transgressors, com el de l'Espluga Calba que "té una dona per amiga a la Spluga Calva", o el d'Arbeca que "té una esclava de qui ha infants".

CAL JORDI I CELLER MATALLONGA COL·LABOREN AMB LA MARXA DE LES CABANES DE VOLTA, AMB 4 INSCRITS DE #FULLEDA
dimarts, 14 de març de 2017

GENT DE #FULLEDA I DEL MÓN: HO TORNARÍEM A FER!!*!!

PREGÓ: BUTLLETES A L'AJUNTAMENT DE #FULLEDA PER A LA TROBADA D'ESTUDIOSOSL’Ajuntament disposa de butlletes d’inscripció a la XI trobada d’estudiosos de les Garrigues, que és dura a terme el 21 d’octubre a l’Espluga Calba. Si esteu interessats en presentar algun treball, podeu passar per l’Ajuntament en horari d’oficina ja que disposem de les normes bàsiques. També podeu trobar mes informació a la seva web: www.cegarrigues.cat

OFICINA DE L'AJUNTAMENT DE #FULLEDA TANCADA
L’Ajuntament informa que el divendres 17 de març l’oficina de l’Ajuntament estarà tancada. Disculpin les molèsties.

PREGÓ: CREMA DE RAMA D'ESPORGA
Les persones interessades en crema rama d’esporga en els conreus agrícoles d’aquest terme municipal, poden sol·licitar l’autorització a l’Ajuntament, en horari d’oficina (l’autorització és valida del 15 de març fins al 14 de juny).

dilluns, 13 de març de 2017

JOAN GIBLE, METGE DE #FULLEDA EL 1679?
El 17 de març de 1679, Pere Saltó de Fulleda, trobant-se "en lo llit detingut de malaltia corporal de la qual temo morir" atorga testament en el qual, entre altres coses, estipula que vol ser enterrat dins de l'església, a la capella del Sant Crist, i deixa hereu universal al seu fill Pere Benet Saltó. Com a testimonis del document trobem a "Joan Gible, doctor de medicina" i a "Isidro Palau de Terrés".És possible que aquest Joan Gible fos el metge que en aquell moment atengués els fulledencs o, com a mínim, a Pere Saltó. I sembla que el doctor Gible era natural de Berga, segons la tesi doctoral de Lluís Guerrero "Aspectes sanitaris de la vila de Berga (1569-1760)".